WIE ZIJN WIJ?
De afgelopen twintig jaar zijn de oprichters van Het Effectenhuis, Ron Boer en Wander Groot, actief geweest als zelfstandig vermogensbeheerder en beleggingsadviseur. Vanaf 1 januari 2018 treden zij uitsluitend op als beheerder van drie beleggingsfondsen.
Het Effectenhuis is sinds 15 oktober 2013 geregistreerd als beheerder van beleggingsinstellingen onder artikel 2:66a Wft (AFM registratienummer 15001222). Dit houdt in dat het AIFMD registratieregime van toepassing is. In dit kader geldt een minimum deelnamebedrag van € 100.000 euro per deelnemer.
Wilt u nader met ons kennismaken, neemt u dan telefonisch of per mail contact op met Het Effectenhuis. Heeft u liever dat wij contact met u opnemen? Vul dan het formulier aan de rechterzijde van de website in.
ACTIVITEITEN
Het Effectenhuis beheert twee beleggingsfondsen voor gemene rekening: het Wereld Fonds en het Magnificent Twenty. Het Wereld Fonds belegt in de aandelen van 50 internationaal opererende bedrijven. Het Magnificent Twenty bevat de aandelenselectie van de twintig beste bedrijven uit de S&P500 index. Voor meer informatie over de fondsen, alsmede de resultaten verwijzen wij u naar de speciaal ingerichte pagina’s op deze site.
MISSIE
We streven ernaar om voor onze cliënten een absoluut rendement te halen. We leggen onze resultaten dus niet tegen de meetlat van een bepaalde index, maar het is ons doel om ervoor te zorgen dat de cliënt onder de streep geld verdient. Daar worden we tenslotte op afgerekend.
Dit betekent in de praktijk dat we een onderbouwde afweging maken om wel of niet te handelen. We wachten tot we het moment geschikt achten om actief te worden, na zorgvuldige voorbereiding in het verleden. Op die manier willen we rendement maken als het kan en zo min mogelijk geld verliezen als de risico’s te groot zijn.
De grootste fouten worden gemaakt als beleggers zich laten leiden door emoties. Omdat handelen op basis van emoties in de meeste gevallen de foute strategie is, kun je geld verdienen door een tegenstelde positie in te nemen. Dus we beleggen contrair op de markt. Als we een rendement van 15% in een individueel fonds kunnen maken, vragen we ons niet af of de verkoper het fout ziet maar of wij het goed zien.
Vraagt u ons tot slot niet om de toekomst te voorspellen, want dat kunnen we niet. “Het is niet wat je niet weet dat je in de problemen brengt, maar datgene waarvan je het zeker denkt te weten, terwijl dat niet zo blijkt te zijn,” aldus Mark Twain. In plaats van een voorspelling proberen we ons een voorstelling van die toekomst te maken om vervolgens naar die inzichten te handelen.
Ron Boer en Wander Groot